PS Antonie: „Sfinţii sunt roadele Duhului Sfânt”

Duminică, 23 iunie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

PS Antonie în cuvântul său s-a referit la Duminica Tuturor Sfinţilor şi la rolul sfinţilor în cultul ortodox. Vorbind despre sfinţi, PS Antonie, între altele, a menţionat: „Sfinţenia este o lucrare a credinciosului cu harul Duhului Sfânt. Este o schimbare şi o creştere duhovnicească cu ajutorul Duhului Sfânt. Cu alte cuvinte, sfinţii sunt roadele Duhului Sfânt. Rugăciunea, postul, faptele bune, orice altă osteneală duhovnicească, aduce în sufletul creştinului harul Duhului Sfânt, aduce pace şi lumină sfântă. Sfinţenia este o lucrare liberă şi benevolă. Dumnezeu nu forţează pe nimeni, din marea iubire pentru om Dumnezeu ne respectă libertatea. Omul decide să urmeze poruncile lui Dumnezeu sau să le ignore, să urmeze lumina sau întunericul. Este o decizie luată în libertate care aduce ascensiune sau coborâre în cele spirituale. Şi când omul alege lumina, vine ajutorul de la Dumnezeu, prin harul Duhului Sfânt”.

Ierarhul Episcopiei de Bălţi a mulţumit părintelui Valeriu pentru activitatea pastorală şi socială desfăşurată.

Părintelui Valeriu a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe PS Antonie să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi