PS Lucian al Caransebeşului a vizitat Episcopia de Bălţi

Duminică, 30 iunie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi a primit vizita PS Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a trecut pentru prima dată Prutul pentru a lua cunoştinţă de viaţa fraţilor basarabeni. În această zi ierarhii români au oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” şi „Sfântul Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei” din satul Răzălăi, raionul Sângerei (preot paroh Protoiereu Mitrofor Valeriu Cernei, Vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi). 

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Lucian a rostit un cuvânt de învăţătură în care s-a referit la locul sfinţilor în viaţa Bisericii, la sfinţii români ca mijlocitori la Bunul Dumnezeu pentru neamul românesc şi şi-a exprimat bucuria de a vizita Episcopia de Bălţi şi sluji în satul de baştină a Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei. Apoi Preasfinţitul Lucian a împărţit daruri pentru centru eparhial, biserica din satul Răzălăi şi fiecărui creştin prezent la Sfânta Liturghie.

PS Antonie i-a mulţumit PS Lucian pentru vizită şi l-a invitat să mai vină în cuprinsul Episcopiei de Bălţi, menţionând că orice prezenţă a clericilor din dreapta Prutului este benefică pentru clericii şi credincioşii din spaţiul basarabean.

Părintele Valeriu le-a mulţumit ierarhilor pentru slujbă şi binecuvântare, menţionând că e binecuvântarea Sfântului Iosif cel Milostiv ca la Răzălăi să slujească doi arhierei, invitându-i pe  PS Lucian şi pe PS Antonie să vină la Răzălăi şi cu alte ocazii.

În aceiaşi zi, PS Lucian, împreună cu PS Antonie, a vizitat Cimitirul Eroilor Români din satul Stoicani, rn. Soroca, biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca, biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Alexandru cel Bun, raionul Soroca, Cetatea Sorocii, biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Soroca, biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca, biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi