PS Antonie a slujit la parohia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din municipiul Iaşi

Marţi, 2 iulie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la parohia „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din municipiul Iaşi, care şi-a sărbătorit ocrotitorul spiritual.

Alături de Preasfințitul Părinte Antonie a slujit un numeros sobor de preoți și diaconi, din cadrul Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Mitropolia Basarabiei. Împreună cu ierarhul de la Bălţi au mai slujit părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, dar și părintele Mihai Eduard Doroșincă, parohul comunității. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a rostit un cuvânt de învățătură. Ierarhul de la Bălţi, între altele, a menţionat: „Să învățăm de la Sfântul Ștefan cel Mare şi să respectăm ziua de Duminică și sărbătoare. În aceste zile să fim în Sfintele Locașuri pentru a aduce mulţumiri Domnului pentru ajutorul primit și pentru cei apropiați. Să învățăm de la Sfântul Voievod Ștefan cel Mare să postim, să aducem ordine în viața noastră și să învățăm de la el cât de importantă este Pocăința sau Sfânta Taină a Mărturisirii şi să ne împărtășim cu Sfintele Taine”.

În semn de binecuvântare și ca mărturisire a unității naționale, PS Episcop Antonie a dăruit în chip simbolic „Candela Unirii” părintelui Eduard Doroșincă, arătând astfel că unitatea trebuie să primeze întotdeauna. De asemenea, părintele paroh a oferit arhiereului, în semn de gratitudine, o icoană. Tot cu această ocazie, Episcopul de Bălți a lanstat și a dăruit comunității prima carte editată de Editura Eparhiei de Bălți - „Jurnalul misionar al cuviosului Anatolie Tihai”.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi după Doxologia.ro