Spectacol Comemorativ închinat Sfântului Voivod Ştefan cel Mare în Cetatea Sorocii

În seara zilei de marţi, 2 iulie 2019, în incinta Cetăţii din Soroca s-a desfăşurat, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, un Spectacol Comemorativ „Sfântul Ştefan cel Mare – atletul lui Hristos”. Acţiunea cultural-religioasă organizată de Episcopia de Bălţi a constituit un omagiu adus Sfântului Voievod şi o amintire de faptele sale măreţe şi viaţa sa de creştin evlavios.

În debutul spectacolului domnul Nicolae Bulat, scriitor, istoric, directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca a rostit o alocuţiune în care a reliefat chipul Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare.

În faţa celor adunaţi în incinta Cetăţii au evoluat: Corul preoţesc misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi, interpreţii de muzică populară dl Constantin Bahrin, Ionica Stan şi Veta Ghimpu Munteanu şi interpretul de muzică folk dl Anatol Rudei.

La finalul spectacolului, PS Antonie a adus mulţumiri interpreţilor pentru faptul că au răspuns pozitiv invitaţiei de a participa la primul Spectacol Comemorativ organizat de Episcopia de Bălţi în Cetatea Sorocii şi închinat Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare, înmânându-le diplome de gratitudine, invitându-i şi la alte evenimente cultural-religioase organizate de Episcopia de Bălţi.

PS Antonie a mulţumit PC părinte Roman Botezat, consilier pentru Cultură, Misiune şi Tineret al Episcopiei de Bălţi pentru implicarea în organizarea Spectacolului Comemorativ „Sfântul Ştefan cel Mare – atletul lui Hristos” şi prezentatorilor Spectacolului domnişoarei Ioana Olaru şi domnului Andrei Mocanu, membri ASCOR, Iaşi, pentru dragostea arătată faţă de Basarabia şi sprijinul acordat pentru organizarea evenimentului cultural-religios în Cetatea Sorocii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi