PS Antonie s-a întâlnit cu comisarul de Bălţi

În dimineaţa zilei de marţi, 9 iulie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a avut o întâlnire cu dl Oleg Cojocari, şeful Inspectoratului de Poliţei din Bălţi. Întâlnirea a avut loc la Inspectoratului de Poliţie din Bălţi la solicitarea Preasfinţitului Antonie.

În cadrul întâlnirii, PS Antonie s-a expus asupra incidentului petrecut în ziua de 6 iulie 2019, în scuarul Gării Feroviare de Nord din municipiul Bălţi, când preoţi ai structurii locale a Patriarhiei Moscovei au întrerupt brutal slujba de pomenire a victimelor represiunilor staliniste oficiată de preoţii Episcopiei de Bălţi. Preasfinţitul Antonie l-a informat pe domnul comisar că preoţii Episcopiei de Bălţi au fost prezenţi în scuarul Gării Feroviare de Nord la invitaţia domnului Nicolae Uncuţă, preşedintele Asociaţiei Victimelor Represiunilor Politice.

PS Antonie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea părtinitoare a poliţiei din Bălţi, care n-a intervenit să-i calmeze pe preoţii scandalagii, permiţându-le acestora să obstrucţioneze oficierea slujbei de pomenire şi să intimideze preoţii Episcopiei de Bălţi.

La rândul său, domnul comisar şi-a expus poziţia asupra evenimentelor din ziua de 6 iulie şi şi-a exprimat regretul că ortodocşii nu pot fi împreună pentru a evita asemenea incidente.

PS Antonie i-a dăruit domnului Cojocari o icoană cu chipul Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare şi o carte de rugăciune.

La întâlnire a participat şi PC părinte Valeriu Cernei, vicarul administrativ al Episcopiei de Bălţi.

Biroul de presă a Episcopiei de Bălţi