PS Antonie susţine campania ASCOR, Iaşi – „Împreună ridicăm o casă”

Sâmbătă, 20 iulie 2019, (zi în care creştini ortodocşi, care ţin sărbătorile pe stilul nou, l-au sărbătorit pe Sfântul Ilie Tezviteanul), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Civioasa Parascheva” din satul Glodenii Gândului, comuna Țibănești, județul Iași.

PS Antonie a mers în Glodenii Gândului la invitaţia Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Iași (ASCOR Iași). Tinerii ascorişti au dorit ca pentru campania „Împreună ridicăm o casă” prin care doresc să sprijine o familie nevoiaşă din acea localitate, ridicându-le o nouă locuinţă să aibă o binecuvântare arhierească.

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a oficiat o slujbă de binecuvântare, stropind cu aghiasmă terenul pe care se va construi noua casă destinată familiei aflate în situație de risc.

PS Antonie a apreciat iniţiativa tinerilor de la ASCOR de a arăta prin fapte concrete credinţa lor, menţionând că astăzi avem nevoie de mai multe asemenea activităţi ale tinerilor, de implicarea lor în viaţa Bisericii, de a arăta cât de frumoasă este credinţa ortodoxă.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi