PS Antonie a vizitat Episcopia Alexandriei și Teleormanului

În zilele de duminică, 21 iulie 2019 şi luni, 22 iulie 2019, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a făcut o vizită în cuprinsul Episcopiei Alexandriei și Teleormanului la invitația arhipăstorului acestei Eparhii, PS Galaction.

În ziua de 21 iulie, PS Antonie a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie al Hușilor şi de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către PS Ignatie, Episcop de Huşi.

Creştinii prezenţi la Sfânta Mănăstire Pantocrator au avut fericita ocazia de a se închina sfintelor moaşte ale Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena, prezente în Sfânta Mănăstire Pantocrator şi sfintelor moaşte ale Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, aduse de PS Ignatie de la Catedrala Episcopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Huși.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, PS Antonie a dăruit o candelă Mănăstirii Pantocrator care să ardă, în acea parte de ţară, pentru unitatea neamului românesc.

În aceiaşi zi a avut loc „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Teleormăneni”, ediția a II-a, în cadrul căreia PS Ignatie a rostit meditaţia: „Provocările lumii contemporane pentru generația tânără și răspunsurile pe care le oferă ortodoxia".

În ziua de luni, 22 iulie, PS Antonie a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la aceiaşi Mănăstire Pantocrator împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie al Hușilor şi Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi