PS Antonie: „Înainte de a merge la medic, să mergem, mai întâi, la părintele duhovnic”

Duminică, 28 iulie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” şi „Sfântul Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei” din satul Răzălăi, raionul Sângerei (preot paroh Protoiereu Mitrofor Valeriu Cernei, Vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi). 

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a VI-a după Rusalii şi la felicitat pe părinte Valerie cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere.

Vorbind despre dauna păcatului asupra sănătăţii sufletului şi trupului, PS Antonie, între altele, a spus: „Păcatul slăbănogeşte sufletul şi îmbolnăveşte trupul. Slăbănogirea vine din îndepărtarea de Dumnezeu pe care o aduce păcatul. Slăbănogind sufletul, suferinţa merge şi către trup. Păcatul ne separă de semeni şi de Dumnezeu. Şi în această stare de separare, trupul devine vulnerabil bolilor. Boala vine în trupul unde sufletul este slăbit prin păcat. Păcatul aduce boală şi întuneric în sufletele noastre. De aceea, când ne îmbolnăvim, înainte de a merge la medic, să mergem, mai întâi, la părintele duhovnic”. „Sănătatea trupului vine de la sănătatea sufletului. Să însănătoşim sufletele noastre prin spovedanie, rugăciune, post şi fapte bune”, a îndemnat PS Antonie.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra părintelui Valeriu, a familiei sale şi asupra comunităţii din Sloveanca.

PS Antonie l-a felicitat pe părinte Valeriu cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere, dăruindu-i o icoană cu chipul Maicii Domnului şi dorindu-i păstorire îndelungată cu roade mari în grădina Domnului. Cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere părintele Valeriu a primit felicitări şi din partea fiilor duhovniceşti. 

Părintele Valeriu a mulţumit pentru vizită, binecuvântare arhierească şi felicitare şi l-a invitat pe păstorul Episcopiei de Bălţi să mai vină la Sloveanca şi cu alte ocazii. De asemenea, părintele Valeriu a mulţumit fiilor duhovniceşti pentru felicitare şi doamnei preotese pentru sprijinul acordat dea lungul anilor în activitatea sfinţiei sale de slujitor al altarului.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi