PS Antonie: „Dumnezeu îi ajută pe cei care cred în El şi mărturisesc adevărul”

Vineri, 2 august 2019, ziua când creştinii, care ţin sărbătorile după calendarul neîndreptat, au prăznuit pe Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni (preot paroh Roman Botezatu).

Vorbind despre virtutea de a mărturisi adevărul, PS Antonie, între altele, a spus: „Sfântul Ilie rămâne, peste timpuri, un model de credinţa puternică în adevăratul Dumnezeu şi exemplu de curaj de a mărturisi adevărul. Vedem cât ajutor are Sfântul Ilie de la Dumnezeu pentru aceste virtuţi -  credinţă puternică şi curaj de a spune un adevăr. Dumnezeu îi ajută pe cei care cred în El şi mărturisesc adevărul. De ce? Pentru că adevăr însemnă verticalitate, însemnă demnitate, înseamnă o libertate interioară care aduce lumină şi pace sufletească, care aduce pe Dumnezeu mai aproape de om. Creştinul are chemarea de a spune adevărul. Când suntem în adevăr suntem cu Dumnezeu, suntem cu Hristos, care a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”. Când spunem adevărul suntem în lumină şi Dumnezeu care este Lumină ne este aproape”. „Dumnezeu nu ne abandonează când suntem în adevăr, ci ne ocroteşte şi ne ajută”, a maia spus PS Antonie.

PS Antonie i-a mulţumit părintelui Roman pentru activitatea misionar-pastorală desfăşurată în parohia pe care o păstoreşte şi pentru implicarea, cu multă dăruire, în activitatea Episcopiei de Bălţi, unde părintele este responsabil de Sectorul Cultural, Misiune şi Tineret, dăruindu-i câteva cărţi cu conţinut religios.

Părintele Roman i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi