PS Antonie: „Când ne rugăm nu suntem singuri, suntem cu Dumnezeu”

Duminică, 18 august 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

În cuvântul său, rostit după Sfânta Liturghie,  PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a IX-a după Rusalii.

Referindu-se necesitatea rugăciunii pentru suflet, PS Antonie, între altele, a spus: „Vedem că Mântuitorul după ce a săturat mulţimile prin înmulţirea pâinilor şi a peştilor, se retrage, în singurătate, pentru a se ruga. Sufletul are o necesitate de a fi în comuniune cu Dumnezeu, are o sete după Dumnezeu şi rugăciunea potoleşte această sete. Pentru că atunci când ne rugăm nu suntem singuri, suntem cu Dumnezeu. Şi acest lucru îl simte sufletul. Cum trupul are nevoie de apă pentru a trăi biologic, aşa sufletul are nevoie de rugăciune pentru a trăi duhovniceşte. Viaţa duhovnicească se alimentează de la Duhul Sfânt, iar prin rugăciune suntem în legătură cu Duhul Sfânt, suntem în comuniune cu Dumnezeu”. „Să folosim timpul vieţii noastre pentru a fi mai mult în rugăciune, mai mult timp cu Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

Ierarhul Episcopiei de Bălţi a mulţumit părintelui Valeriu şi doamnei preotese pentru activitatea pastorală şi socială desfăşurată în parohie şi în cadrul Episcopiei de Bălţi şi a dăruit creştinilor iconiţe cu chipul Maicii Domnului.

Părintelui Valeriu a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe PS Antonie să mai vină la Corlăteni şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi