PS Antonie a slujit la Iași la închiderea ITOM 2019

Duminică, 25 august 2019, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, a slujit împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, în prezența credincioșilor din Municipiul Iași și a celor peste 1.400 de tineri participanți la ITOM 2019 dimpreună cu cei 250 de voluntari ITOM. Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată pe un podium special amenajat în zona esplanadei Catedralei Mitropolitane din Iași și a reprezentat evenimentul final al celei de a treia zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova (ITOM) 2019, ediția a II-a cu tema „Tânărul în cetate”. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Părinte Teofan, Preasfințitul Părinte Antonie le-a ținut tinerilor un scurt cuvânt de învățătură despre frumusețea și responsabilitatea tinereții în viața omului.

Evenimentul ITOM a reunit la Iași, timp de 3 zile, circa 1400 de tineri și adolescenți din întreaga regiune a Moldovei, dar și din zona Basarabiei, Cernăuți și Ialomița, coordonați și sprijiniți de aproximativ 250 de voluntari – responsabili cu buna desfășurare a activităților.

În aceeași după-amiază, cei trei ierarhi au mers la Suceava pentru a-l felicita pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, cu ocazia aniversării a venerabilei vârste de 90 de ani de viață.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălți

Foto credit: Flavius Popa, ©doxologia.ro