PS Antonie: „Maica Domnului duce rugăciunile noastre la Fiul său”

Miercuri, 28 august 2019, dată la care creştinii ortodocşi care ţin sărbătorile după calendarul neîndreptat (stil vechi) au prăznuit Adormirea Maicii Domnului, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din oraşul Bălţi (preot paroh Petru Botezatu).
În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la cinstirea Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă şi l-a felicitat pe părintele Petru cu ocazia împlinirii a treizeci de ani de slujire la altar.
Vorbind despre Maica Domnului, PS Antonie, între altele, a spus: „Maica Domnului este ajutătoarea grabnică a celor care i se adresează în rugăciune. Este mijlocitoarea noastră la Tronul Ceresc. Maica Domnului duce rugăciunile noastre la Fiul său. Ea ne păzeşte de răutăţile vrăjmaşilor celor văzuţi şi nevăzuţi. Este ajutătoarea celor care se pocăiesc, care doresc să refacă legătura cu Dumnezeu. Să păstrăm credinţa strămoşilor noştri, credinţa ortodoxă şi să o rugăm pe Maica Domnului să ne ajute să ne facem părtaşi fericirii sfinţilor”, a mai spus PS Antonie.
PS Antonie l-a felicitat pe părintele Petru cu ocazia împlinirii a treizeci de ani de slujire la altar, dorindu-i sănătate şi o păstorire îndelungată cu roade mari în ogorul Domnului.
Mai mulţi creştini, fii duhovniceşti ai părintelui Petru, i-au adus felicitări şi i-au mulţumit pentru ajutor şi sprijin în diferite momente din viaţa lor.
Părintele Petru i-a mulţumit ierarhului Episcopiei de Bălţi şi credincioşilor pentru felicitare şi a menţionat că tot ce a făcut în viaţă pentru oameni şi Biserică a făcut cu ajutorul lui Dumnezeu.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi