PS Antonie: „Dacă dispare limba română, dispărem şi noi ca neam”

Sâmbătă, 31 august 2019, de Ziua Limbii Române, PS Antonie, Episcop de Bălţi, împreună cu PC părinte vicar-administrativ Valeriu Cernei şi PC părinte consilier Roman Botezatu, însoţiţi de câţiva patrioţi, au depus flori la busturile personalităţilor de pe Aleea Clasicilor din oraşul Bălţi – Mihai Eminescu, Ion Creangă, Grigorie Vieru şi Mihai Volontir.

Un moment artistic dedicat Limbii Române a fost susţinut de copii de la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Donduşeni, pregătiţi de către doamna preoteasă Elena Botezat.

PS Antonie a mulţumit copiilor pentru florilegiul artistic prezentat şi a menţionat că „una dintre datoriile noastre este să apărăm limba română prin promovarea şi vorbirea ei corectă”.

PS Antonie, între altele, a mai menţionat: „Limba română este darul lui Dumnezeu pentru poporul nostru. Cunoaşterea bine a limbii române ne ajută să creştem spiritual. Limba apropie şi ţine unit un neam. Cei care se opun ca românii din acest spaţiu să-şi cunoască bine limba lor, comit o mare crimă, pentru că-i ţin pe băştinaşi într-un întuneric spiritual şi separaţi de fraţii lor de peste Prut. Limba apără identitatea unui popor. Dacă dispare limba română, dispărem şi noi ca neam. Să o promovăm cu mult curaj. Să ne străduim să o învăţăm mai bine şi să o vorbim îngrijit”. „Să ne străduim ca Ziua Limbii Române, mai ales pentru noi cei din acest spaţiu, să fie în fiecare zi”, a mai îndemnat PS Antonie.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi