PS Antonie a binecuvântat tinerii din Episcopia de Bălţi pentru ITO 2019

 

În seara zilei de miercuri, 4 septembrie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a binecuvântat un grup de tineri din Episcopia de Bălţi pentru a participa la „Întâlnirea Tinerilor Ortodocși” (ITO 2019), care anul acesta, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se desfăşoară, în perioada 5-8 septembrie, la Craiova.

Cei peste 2500 de tineri ortodocşi, care vor lua parte la activităţile organizate la Craiova, vor reprezenta fiecare eparhie din cuprinsul Patriarhiei Române, precum şi comunităţile ortodoxe din: Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India etc.

Întâlnirea de anul acesta, aşezată sub motto-ul: „Cu toţii suntem un Potir! Credinţă, nădejde şi dragoste”, îşi propune să ofere tinerilor participanți prilejul cunoașterii și cultivării acelor aspecte care țin de identitatea religioasă și culturală a oltenilor. Mesajul pe care tinerii îl vor transmite se regăseşte în sentimentul: unității, fraternității, comuniunii și împreună-lucrării spre un viitor mai bun, prin „credință, nădejde și dragoste”.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi