Preasfințitul Antonie a slujit la parohia cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din comuna Mogoșești, județul Iași.

Joi, 7 septembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălți a oficiat slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la parohia Sfântul Ierarh Nicolae din comuna Mogosesti, județul Iași(preot paroh Puiu Dumitru Cristinel).                               

După Sfânta Liturghie, s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru toți fiii satului, preoți, primari, învățători adormiți întru Domnul, apoi a avut loc conferința cu titlul” Anul omagial al satului românesc ”, unde persoane alese și fii ai satului au susținut lucrări legate de istoria, spiritualitatea, cultura și tradițiile comunei Mogoșești.                     

În cuvântul său, Preasfințitul Antonie, a vorbit despre contribuția satului românesc în conservarea și propovăduirea valorilor tradiționale și spirituale. La sfârșit, părintele Puiu Dumitru Cristinel i-a mulțumit Preasfinției sale pentru împreuna slujire dăruindu-i o Sfântă Scriptură de pe muntele Atos cu rugămintea de a mai veni în mijlocul comunității din comuna Mogoșești.  

Centrul de presă al Episcopiei de Bălți