PS Antonie s-a întâlnit cu preoţii din protopopiatul de Donduşeni şi Edineţ

Marţi, 10 septembrie 2019, la sediul episcopal din Bălţi, PS Antonie, Episcop de Bălţi, s-a întâlnit cu preoţii din protopopiatul de Donduşeni şi Edineţ.

PC părinte Sergiu Mariţoi, protopop de Donduşeni şi Edineţ, a prezentat un raport asupra activităţilor desfăşurate de preoţii din cadrul protopopiatului în ultima jumătate de an.

PS Antonie a vorbit despre sesizarea Inspectoratului de Poliţie Bălţi prin care preoţii Episcopiei de Bălţi sunt învinuiţi de „crearea situaţiei de conflict şi încercarea de a perturba evenimentul” (slujba de pomenire a victimelor regimului stalinist din data de 6 iulie 2019, din scuarul Gării de Nord din municipiul Bălţi). PS Antonie a calificat scrisoarea semnată de către comisarul Roman Cojocaru ca fiind o încercare de intimidare a slujitorilor Episcopiei de Bălţi din partea organelor statului, tratament aplicat, de altfel, Mitropoliei Basarabiei de la reactivarea ei în 1992.

PS Antonie s-a referit şi la activitatea pastorală, misionară şi culturală a slujitorilor Episcopiei de Bălţi, atrăgând atenţia şi la disciplina clerului, menţionând importanţa unităţii şi a conlucrării în realizarea obiectivelor Episcopiei de Bălţi.

Fiecare preot prezent la întâlnirea cu ierarhul Episcopiei de Bălţi a avut posibilitatea de a se expune asupra activităţii sale, a protopopiatului de Donduşeni şi Edineţ şi a Episcopiei de Bălţi.

La întâlnire au fost prezenţi PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi şi PC părinte Roman Botezat, consilier cultural al Episcopiei de Bălţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi