PS Antonie: „Roadele lucrării în via Domnului sunt faptele noastre”

Duminică, 15 septembrie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din satul Alexandru cel Bun, raionul Soraca (preot paroh Iulian Damian, protopop de Soroca şi Floreşti).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la pericopa evanghelică din Duminica a XIII-a după Rusalii (Pilda lucrătorilor răi).

Vorbind despre lucrarea fiecărui creştin în Biserică, PS Antonie, între altele, a spus: „Lucrătorii suntem noi, clerici şi mireni. Roadele lucrării în via Domnului sunt faptele noastre. După fapte vom fi judecaţi de Dumnezeu. Haina sufletului după judecată va fi după faptele noastre – luminoasă sau întunecată”. „Să rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute să avem o haină luminoasă când ne vom înfăţişa înaintea Lui”, a mai spus PS Antonie.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a hirotonit în treapta de preot pe părintele diacon Marian Cosmin Grigore. PS Antonie l-a felicitat pe noul hirotonit cu chemarea la treapta preoţiei şi i-a dorit să fie un slujitor harnic în Grădina lui Dumnezeu. PS Antonie a apreciat decizia părintelui Marian Cosmin de a sluji în cadrul Mitropoliei Basarabiei, unica jurisdicţie eclesiastică canonică în acest spaţiu. „Nu este o slujire uşoară, dar frumoasă şi adevărată. Este o binecuvântare de la Dumnezeu să slujeşti adevărul şi lumina în jurisdicţia canonică, în Biserica Neamului, din acest pământ”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea părintelui protopop Iulian Damian, ca păstor al creştinilor din Alexandru cel Bun şi ca protopop de Soroca şi Floreşti, mulţumindu-i pentru dăruire şi dragostea arătată în ambele responsabilităţi.

Părintele Iulian a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare arhierească şi pentru rânduiala lui Dumnezeu de a fi oficiată o hirotonie – hirotonia unui preot – în biserica din Alexandru cel Bun, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină şi cu alte ocazii în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte.

 

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi