PS Antonie a participat la şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Luni, 30 septembrie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a participat la şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit la Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Lucrările Sfântului Sinod a fost precedate de oficierea Sfintei Liturghii (ora 9.00) şi de oficierea unui Te-Deum (11.00) în Catedrala Patriarhală. Sfântului Sinod a adoptat mai multe hotărâri.

În ziua de 30 septembrie Biserica Ortodoxă Română a aniversat 12 ani de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru, în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Toţi cei trei ierarhi ai Mitropoliei Basarabiei, IPS Mitropolit şi Exarh Petru, PS Antonie, Episcop de Bălţi şi PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, fac parte din componenţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi