PS Antonie a slujit la hramul Mănăstirii Hadâmbu

Marţi, 1 octombrie 2019, ziua prăznuirii Acoperemântul Maicii Domnului (stil nou), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor (stareţ Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă).

Din soborul de preoţi au făcut parte douăzeci şi unu de slujitori de pe ambele maluri ale Prutului.

Cu binecuvântarea PS Antonie, PC Pr. Prof. Dr. Viorel Sava, profesor la Facultatea de Teologie din Iaşi a rostit un cuvânt de învăţătură în care a reliefat chipul Maicii Domnului în cultul ortodox.

În cuvântul său, PS Antonie i-a mulţumit părintelui stareţ Nicodim pentru invitaţie şi Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan pentru binecuvântare de a sluji din nou, la acest praznic închinat Maicii Domnului, la istorica mănăstire Hadâmbu şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să se roage Maicii Domnului care este mijlocitoarea noastră la Tronul Ceresc.

La rândul său, preacuviosul părinte stareţ Nicodim Gheorghiţă i-a mulţumit PS Antonie pentru binecuvântare arhierească, vorbindu-le celor prezenţi despre importanţa unei slujbe arhiereşti pentru o parohie, pentru un aşezământ monahal şi pentru sufletul fiecărui creştin. Părintele stareţ, în semn de recunoştinţă şi dragoste frăţească, i-a dăruit PS Antonie câteva daruri ca expresie a preţuirii şi respectului arătat ierarhului basarabean, invitându-l pe PS Antonie să mai vină în mijlocul comunităţii monahale de la Hadâmbu şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi