PS Antonie: „Hristos suferă împreună cu toţi cei care sunt în necaz şi suferinţă”.

Duminică, 20 octombrie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din satul Donduşeni, (preot paroh Marin Botezatu).
În cuvântul său rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XX-a după Rusalii şi la activitatea misionar-pastorală a părintelui Marin.
PS Antonie a vorbit celor prezenţi despre dragostea lui Dumnezeu pentru oameni şi cum suferă Hristos împreună cu toţi cei care sunt în necaz şi suferinţă. PS Antonie, între altele, a spus: „Hristos suferă împreună cu toţi cei care sunt în necaz şi suferinţă. El este aproape de toţi cei care trec prin încercări şi e gata să le facă suferinţa mai uşoară. Hristos ne aşteaptă tot timpul, dar omul mai mult îl caută când îi este greu”. „Să nu uităm de Cel care este gata să ne vină în ajutor în orice clipă, să-L căutăm, pentru că doar El ne poate aduce pace, bucurii şi linişte sufletului nostru”, a mai spus PS Antonie.
În drum spre Bălţi, PS Antonie a vizitat parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni, unde părintele paroh Roman Botezatu, consilier episcopal, i-a vorbit ierarhului Episcopiei de Bălţi despre mersul lucrărilor de construcţie la Centrul pastoral-social „Episcop Partenie Ciopron”.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi