Pelerini de peste Prut la Episcopia de Bălţi

Miercuri, 30 octombrie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a primit, la sediul episcopal din Bălţi, vizita unui grup de creştini din Arhiepiscopia Iaşilor. Grupul de pelerini a fost însoţit de preacucernicii preoţi: Radu Pavel Alexandru (parohia Gălvăneşti, comuna Andrieşeni), Slabu Marian (parohia Borşa), Ioan Amarandei (parohia Alexandru cel Bun) şi Cătălin Adumitroaie (parohia Vlădeni):

În dimineaţa zilei de miercuri, pelerinii au asistat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi de pe ambele maluri ale Prutului, la biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” şi „Sfântul Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei” din satul Răzălăi, raionul Sângerei (preot paroh Protoiereu Mitrofor Valeriu Cernei, Vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi). La Răzălăi, satul natal al Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, pelerinii s-au închinat sfintelor moaşte ale Sfântului Iosif, iar cei pregătiţi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului.

În a doua jumătate a zilei, pelerinii au vizitat reşedinţa episcopului de Bălţi. Cu această ocazie, PS Antonie le-a vorbit fraţilor de peste Prut despre istoricul eclesiastic al zonei de nord a R. Moldova, despre activitatea desfăşurată de Episcopia de Bălţi şi dificultăţile cu care se confruntă structura eclesiastică românească din Basarabia.

Fiecare pelerin a primit din partea PS Antonie iconiţe.

Grupul de pelerini de peste Prut au vizitat timp de trei zile mănăstiri, parohii din Basarabia, un popas făcând şi la cimitirele de la Cania şi Ţiganca, unde îşi dorm somnul de veci eroii români căzuţi în 1941 în luptele pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupaţia sovietică. La Cania, Ţiganca şi Epureni, preoţii de peste Prut au oficiat parastase de pomenire pentru eroii neamului.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi