La Cotnari va arde o candelă pentru unitatea neamului

Duminică, 3 noiembrie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din comuna Cotnari, judeţul Iaşi (preot paroh Silimon Ştefan). PS Antonie a mers la Cotnari la invitaţia domnului Vasile Creţu, primarul comunei Cotnari.

În cuvântul de învăţătură, PS Antonie a vorbit despre felul cum bogăţia poate fi un obstacol către Împărăţia Cerului.

PS Antonie a oferit părintelui Ştefan o candelă care va arde în biserica voievodală din Cotnari pentru unitatea neamului românesc, iar domnului primar o icoană cu chipul Maicii Domnului. Părintele Ştefan a mulţumit pentru candelă şi l-a asigurat pe PS Antonie că va avea grijă ca lumina candelei să nu se stingă. Părintele Ștefan a mai menţionat că slujba oficiată de PS Antonie este a cincia slujbă arhierească la biserica din Cotnari în ultimii 40 de ani.

După Sfânta Liturghie, PS Antonie împreună cu soborul de preoţi a binecuvântat nouăsprezece cupluri care şi-au sărbătorit Nunta de Aur.

Împreună cu PS Antonie au slujit PC preot Victor Pîslariu, protopop de Hârlău, PC preot Silimon Ştefan, PC preot Mihai Ursu, (paroh – sat Zbereni), PC preot Ciprian Bulgaru (paroh - sat Lupărie), PC preot Alexandru Florariu (paroh – sat Hodora), PC preot Vasile Aanei (paroh – sat Cîrjoaia).

Biserica „Cuvioasa Parascheva” din Cotnari este o biserică ctitorită de Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, ridicată în anul 1493.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi