PS Antonie: „Îngerul păzitor rămâne lângă noi, atât timp cât noi rămânem în lumina faptelor bune”

Joi, 21 noiembrie 2019, de ziua prăznuirii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil (stil vechi), PS Antonie, Episcop de Bălţi a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din satul Dondușeni, rn. Donduşeni (preot paroh Marin Botezatu), cu ocazia sărbătoririi hramului acestei localităţi.

PS Antonie în cuvântul său s-a referit la locul şi rolul sfinţilor îngeri în viaţa creştinului. Vorbind despre îngerul păzitor, PS Antonie, între altele, a spus: „La botez fiecare creştin primeşte un înger. Dumnezeiescul înger are ca sarcină păzirea sufletului şi a trupului omului. Este grija lui Dumnezeu pentru om. Îngerul păzitor este darul lui Dumnezeu pentru om pentru ca să-l ocrotească în momentele de încercare. Şi aici vedem dragostea lui Dumnezeu pentru creatura Sa. Dumnezeu nu-l lăsă pe om singur, fără ajutor. Îngerul păzitor rămâne lângă noi, atât timp cât noi rămânem în lumina faptelor bune. Dacă nu facem voia lui Dumnezeu, îngerul păzitor se îndepărtează de noi”. „Să facem faptele Luminii ca îngerul păzitor să ne fie alături şi noi să fim lângă Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie i-a felicitat pe toţi cei care în această zi şi-au sărbătorit ziua onomastică.

După înconjurarea tradiţională de hram a sfântului locaş, PS Antonie a oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu de părintele Marin, familia sa şi comunitatea ortodoxă din satul Donduşeni.

Părintele Marin i-a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească şi l-a invitat pe ierarhul Episcopiei de Bălţi sa mai vină în satul Donduşeni şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi