PS Antonie: „Virtutea milosteniei ne asemănă cu Dumnezeu şi aduce lumină în sufletele noastre”

Duminică, 24 noiembrie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

În cuvântul său, rostit după Sfânta Liturghie,  PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XXV-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv).

Referindu-se la virtutea milosteniei, PS Antonie, între altele, a spus: „Mântuitorul prin pilda samarineanului din Evanghelia de astăzi vrea să ne arate nouă ce să facem ca să fim plăcuţi lui Dumnezeu. Lecţia dată de samarinean este o lecţie a milosteniei, o lecţie a bunătăţii. Virtutea milosteniei ne asemănă cu Dumnezeu şi aduce lumină în sufletele noastre”. „Să rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute să fim mai buni, mai milostivi, ca asemănându-ne cu El, să ne facem părtaşi fericirii veşnice”, a îndemnat PS Antonie.

Ierarhul Episcopiei de Bălţi a mulţumit părintelui Valeriu şi doamnei preotese pentru activitatea pastorală şi socială desfăşurată în parohie şi în cadrul Episcopiei de Bălţi.

Părintelui Valeriu a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe PS Antonie să mai vină la Corlăteni şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi