Doamnele din cadrul Societăţii Femeilor Ortodoxe au vizitat Centrul de plasament din Bălţi

Marţi, 26 noiembrie 2019, un grup de doamne, membre ale Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, din satele Sloveanca şi Răzălăi, împreună cu preşedinta Societăţii, dna preoteasă Lucia Cernei, au mai făcut o vizită la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi (adulte) din municipiul Bălţi. Doamnele au pregătit pentru beneficiarii din aici prânzul, care a inclus sarmale, cartofi, pilaf dulce, salată, pâine coaptă la cuptor şi băuturi răcoritoare.

Doamna Tamara Cuharschi, dietolog din cadrul Centrului de plasament, referindu-se la vizita doamnelor din cadrul Societăţii Femeilor Ortodoxe, între altele, a menţionat: „Sunt binevenite aceste vizite. Beneficiarii noştri duc dorul de bucatele pregătite la cuptor, în condiţii casnice. Aici ei sunt hrăniţi bine, dar nu avem posibilitate să le pregătim mâncarea la cuptor, care are un gust aparte. Ne bucurăm când vin diferite persoane şi aduc mâncare pregătită în condiţii de casă. Le mulţumim tuturor doamnelor care au pregătit această mâncare şi au adus-o beneficiarilor noştri”. Vorbind despre vizita de la Centrul de plasament din Bălţi, dna Lucia Cernei, preşedinta Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, între altele, a specificat: „Ne bucurăm că am reuşit să revenim la Centrul de plasament temporar din Bălţi. Am fost aici, cu doamnele din Sloveanca şi Răzălăi, în ziua de 11 aprilie 2019, când de asemenea am adus un prânz cald. Astăzi am revenit ca să-i bucurăm pe confraţii noştri care se află în acest Centru. Am adus 52 de oale de sarmale, cartofi, pilaf dulce, peste 60 de pâini coapte la cuptor şi 180 de sticle cu băuturi răcoritoare. Le mulţumesc doamnelor din satele Sloveanca şi Răzălăi care au pregătit mâncarea, dar le  mulţumesc şi tuturor creştinilor, din cele două sate, care au jertfit din puţinul lor pentru a aduce bucurii pe feţele beneficiarilor din acest Azil. Vreau să mulţumesc şi PS Antonie, Episcop de Bălţi, pentru faptul că ne-a încurajat la această faptă creştinească atât de necesară, mai ales, în aceste timpuri când lumea este marcată de singurătate şi sărăcie. Vreau să-i mulţumesc şi doamnei preotese Liliana Eşanu din Făleşti, care se implică cu multă dragoste în toate activităţile Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi”.

Prima vizită la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi (adulte) din municipiul Bălţi, doamnele membre ale Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi au făcut în ziua de 11 aprilie 2019, când un grup de creştine din satele Sloveanca şi Răzălăi au adus şi au împărţit beneficiarilor un prânz cald.

Doamnele din cadrul Societăţii Femeilor Ortodoxe au fost însoţite, la Centrul de plasament temporar din Bălţi, de către PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, PC preot Gheorghe Eşanu, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Făleşti şi de PS Antonie, Episcop de Bălţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi