Rugăciune la trecerea dintre ani

La cumpăna dintre ani (2019- 2020), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat un Te-Deum de mulţumire la biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca (preot paroh PC preot Florentin Constantin Doboşeriu, consilier eparhial).

După Sfânta Slujbă, PS Antonie a mulţumit părintelui Florentin pentru invitaţia de a se ruga, la trecerea dintre ani, împreună cu comunitatea pe care o păstoreşte, menţionând că „este foarte frumos şi creştineşte să întâmpinăm un nou an în rugăciune” şi i-a felicitat pe toţi cei prezenţi cu începerea unui nou an calendaristic. „Ce poate fi mai plăcut lui Dumnezeu şi sufletului nostru decât să ne aflăm în rugăciune în aceste momente? Aflându-ne în rugăciune, noi arătăm Bunului Dumnezeu că înţelegem că doar cu ajutorul Lui am ajuns la sfârşitul acestui an şi că în general viaţa noastră este darul Lui, pentru care trebuie să-I mulţumim în fiecare clipă”, a spus PS Antonie.

„Să folosim timpul vieţii noastre trecătoare pentru a-L câştiga pe Dumnezeu, pentru a ne apropia de El, care este izvorul vieţii şi al fericirii veşnice”, a mai îndemnat PS Antonie.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi