Concertul de Colinde „Hristos Se naşte slăviţi-L” al Episcopiei de Bălţi, la a II ediţie

Vineri, 3 ianuarie 2020, în sala Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi a avut loc, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, ediţia a doua a Concertul de Colinde „Hristos Se naşte slăviţi-L”. Evenimentul cultural-misionar a fost organizat de Episcopia de Bălţi şi are ca scop promovarea colindului românesc şi a cântecului popular.

Pe scena teatrului din Bălţi au urcat Ansamblul Folcloric „Muguraşii” de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălţi, Ansamblul „Mlădiţe muzicale” din Făleşti, Corul „Orantis” din Soroca, Corul preoţesc misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi şi invitaţii speciali.

Anul acesta invitaţi speciali pentru Concertul de Colinde au fost artişti consacraţi ai cântecului popular românesc - Steliana Sima din Oltenia, Constantin Bahrin din Iaşi şi Ion Paladi din Basarabia.

PS Antonie a spus că Evenimentul cultural organizat de Episcopia de Bălţi este un dar adus Pruncului Iisus de Episcopia de Bălţi şi o mulţumire Bunului Dumnezeu pentru ajutorul primit de la El în 2019.

La finalul spectacolului, PS Antonie a adus mulţumiri tuturor colectivelor care au urcat pe scenă, mulţumind, în mod deosebit, interpreţilor speciali, Steliana Sima, Constantin Bahrin şi Ion Paladi, invitându-i şi la alte evenimente cultural-religioase organizate de Episcopia de Bălţi.

PS Antonie a mulţumit, de asemenea, ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, domnului Veaceslav (Slavian) Vlad, director general al Teatrului Național „Vasile Alecsandri”- Bălți şi Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru sprijinul acordat la organizarea Concertului de Colinde la Bălţi.

Ierarhul Episcopiei de Bălţi a înmânat, participanţilor şi celor care au sprijinit realizarea celei de a doua ediţie a Concertului de Colinde, diplome de participare şi gratitudine.

PS Antonie a mulţumit prezentatorilor Concertului, domnişoarei Diana Penciuc şi domnului Andrei Mocanu, membri ASCOR, Iaşi, pentru sprijin în activitatea misionară a Episcopiei de Bălţi şi doamnelor din cadrul Societăţii Femeilor Ortodoxe a Episcopiei de Bălţi pentru implicarea în procesul de amenajare a scenei Teatrului din Bălţi.

La Concertul de colinde a fost prezent şi Excelenţa Sa, domnul Petrişor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi, care a adresat un cuvânt de felicitare cu ocazia apropierii sărbătorii Naşterii Domnului pe stil vechi.

Fiecare spectator, dintre cei peste opt sute de persoane prezente la Concert, a primit, la finalul spectacolului, din partea PS Antonie, iconiţe şi cărţi de rugăciune.

Prima ediţie a Concertului de Colinde „Hristos Se naşte slăviţi-L” a fost organizat, la Bălţi, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, în ziua de vineri, 4 ianuarie 2019. Evenimentul a avut loc tot la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi. Concertul de Colinde, din anul trecut, a constituit o premieră pentru oraşul din nordul R. Moldova şi a adunat peste şase sute de spectatori. Cu această ocazie, la Bălţi, s-au întors, după opt ani de absenţă, artiştii de peste Prut. În calitate de invitate speciale a Concertului de colinde din 2019 au fost destinsele doamne ale cântecului popular românesc Mioara Velicu şi Elizabeta Turcu Juverdeanu. Pe scena Teatrului Naţional din Bălţi alături de Corul preoţesc misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi, Corala „Divinitate” din oraşul Soroca şi Ansamblul  Folcloric „Colinda” al Palatului de Cultură – Soroca a urcat şi o formaţiune de peste Prut - Corul „Aletheia” din Iaşi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi