PS Antonie a slujit, în prima duminică din noul an civil, la Vărvăreuca, Floreşti

În ziua de 5 ianuarie 2020, în Duminica dinaintea Naşterii Domnului (a Sfinţilor părinţi după trup a Domnului), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Serghie de Radonej” din localitatea Vărvăreuca, raionul Floreşti (preot paroh Serghei Bârlădeanu).

În cuvântul său, rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie a vorbit despre lucrarea de pregătire a lumii de către Dumnezeu pentru venirea Mântuitorului, specificând că fiecare trebuie să se pregătească de întâlnirea cu Pruncul Iisus.

PS Antonie i-a mulţumit părintelui Serghei pentru activitatea pastoral-misionară, dorindu-le tuturor celor prezenţi „un an nou binecuvântat de Domnul cu sănătate, pace şi bucurii”.

Părintele Serghei i-a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească la început de an nou civil, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii din Vărvăreuca şi cu alte ocazii.

Istoric: Comunitatea „Sfântul Serghie de Radonej” din satul Vărvăreuca , raionul Floreşti a fost înregistrată în anul 2012. La 28 noiembrie 2013 a fost pusă prima piatra de temelie. La slujba de punere a pietrei de temelie a participat PC preot Ioan Cosoi, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Chişinăului şi PC preot mitrofor Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi. În ziua de 18 iulie 2014, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat prima slujbă arhierească în mijlocul comunităţii „Sfântul Serghie de Radonej” din satul Vărvăreuca , raionul Floreşti.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi