Maica Domnului cinstită la Donduseni

Miercuri, 8 ianuarie 2020, a doua zi de Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când se sărbătoreşte Soborul Maicii Domnului (conform calendarului neîndreptat), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni (preot paroh Roman Botezatu).

La Sfânta Liturghie au slujit clerici de pe ambele maluri ale Prutului.

Cu binecuvântarea PS Antonie, părintele profesor Mihail Milea, de la Buzău, a rostit un cuvânt de învăţătură.

După sfânta slujbă, tineri şi copii care frecventează biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni şi cadrele didactice de la Liceul „Alexie Mateevici” din Donduşeni au prezentat un buchet de colinde.

Fiecare colindător a primit din partea PS Antonie iconiţe, iar din partea părintelui Roman - cadouri în formă de jucării şi dulciuri.

PS Antonie i-a mulţumit părintelui Roman pentru activitatea misionar-pastorală desfăşurată în parohia pe care o păstoreşte şi pentru implicarea în activitatea Episcopiei de Bălţi, unde părintele este responsabil de Sectorul cultural, misiune şi tineret, menţionând contribuţia părintelui Roman în organizarea, în data de 3 ianuarie, a celei de a doua ediţie a Concertului de Colinde la Bălţi.

Părintele Roman i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, la început de nou an civil şi l-a invitat pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

La Sfânta Liturghie a fost prezent Excelenţa Sa, Domnul Petrişor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi şi PC părinte Daniel Prepeliţă, paroh al bisericii „Sfântul Spiridon” din Comăneşti, România.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi