PS Antonie, Episcop de Bălţi, colindat de cete de colindători

De sărbătoarea Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a fost colindat de mai multe cete de colindători.

Preoţii şi credincioşi de pe ambele maluri ale Prutului au venit la centrul episcopal din Bălţi pentru a-l colinda pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei şi a se bucura împreună de marele praznic al creştinătăţii – Sfânta zi a Naşterii Pruncului Iisus - Mântuitorului lumii.

Vorbind despre obiceiul de a merge cu colinda pe la casele oamenilor, PS Antonie, între altele, a spus: „Avem datoria de a păstra acest frumos obicei – colindatul. Faptul că se merge pe la casele oamenilor şi se vesteşte Naşterea Domnului aduce bucurie şi pace şi celor care colindă şi celor care primesc şi ascultă colinda. Pe drept cuvânt se zice că o casă colindată este o casă binecuvântată, pentru că acea casă este vizitată, în mod tainic, de Hristos. Să încurajăm copii să înveţe colinde şi să meargă pe la casele creştinilor vestind Naşterea Domnului, iar celor mari să le explicăm că este de datoria noastră, a tuturor, să păstrăm acest frumos obicei străbun”.

PS Antonie a împărţit colindătorilor colaci, crăciunei, dulciuri, mere, nuci, iconiţe, cărţi cu conţinut duhovnicesc, iar celor mai mici le-a dăruit jucării şi i-a invitat să mai vină pe la sediul episcopal şi altă dată.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi