PS Antonie: „Timpul vieţii ne este dat să-L căutăm pe Dumnezeu”

Marţi, 14 ianuarie 2020, ziua când creştinii care respectă sărbătorile pe stil vechi, au prăznuit Tăierea împrejur cea după trup a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pe Sfântul Vasile cel Mare şi anul nou civil, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, rn. Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

După Sfânta Slujbă a fost oficiat un Te-Deum la început de nou an civil.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la cele trei evenimente prăznuite: Tăierea împrejur cea după trup a Domnului, Sfântul Vasile cel Mare şi Anul Nou civil pe stil vechi.

Vorbind despre timpul vieţii care este darul lui Dumnezeu pentru om, PS Antonie, între altele, a spus: „Izvorul fericirii nu sunt cele materiale, cele trecătoare, ci cele spirituale, cele veşnice. Izvorul fericirii este Dumnezeu şi viaţa ne este dată să căutăm fericirea. Timpul vieţii ne este dat să-L căutăm pe Dumnezeu. Şi unde îl găsim pe Dumnezeu? Cum ne întâlnim cu El? Îl întâlnim în rugăciune, în fapte bune, în sfintele slujbe care se oficiază la biserică şi pe la casele creştinilor, în sfânta spovedanie, în sfânta împărtăşanie, în închinarea la sfintele icoane, sfintele moaşte şi cinstirea Sfintei Cruci”.

„Să folosim timpul vieţii pentru a-L căuta pe Dumnezeu, pentru a căuta izvorul fericirii şi izvorul vieţii veşnice”, a îndemnat PS Antonie.

Ierarhul Episcopiei de Bălţi i-a felicitat, cu ocazia sărbătoriri zilei onomastice, pe toţi cei care poartă numele de Vasile, Vasilica şi Vasilisa şi derivatele din aceste nume.

Conform tradiţiei străbune creştineşti, PS Antonie împreună cu părintele Valeriu i-au semnat cu boabe de grâu pe creştinii prezenţi în sfântul locaş, urându-le sănătate şi un an îmbelşugat cu roade spirituale şi materiale. Clericii, la rândul lor, au fost semănaţi de către creştini.

Părintele Valeriu i-a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească la început de an nou civil pe stilul vechi şi l-a invitat pe ierarh să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi