PS Antonie: „Dumnezeu vine în întâmpinarea celor care îl caută cu sinceritate”

 

Duminică, 2 februarie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, rn. Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit textul Evangheliei din Duminica a XXXII-a după Rusalii. Vorbind despre felul cum Dumnezeu ne caută pe fiecare dintre noi şi ne aşteaptă să mergem către El, PS Antonie, între altele, a spus: „Zaheu auzise despre Iisus şi avea o dorinţă puternică să-L vadă cum arată. De aceea el se urcă în dud. Dorea doar să-l vadă de departe. El auzise de bunătatea lui Iisus: că nu judecă pe nimeni, ci dimpotrivă ajută pe cei care au nevoie de ajutor, ridică pe cei căzuţi şi redă încrederea celor marginalizaţi şi obidiţi. La dorinţa arzătoare a lui Zaheu, răspunde Iisus prin autoinvitarea Sa în casa lui Zaheu. Dumnezeu răspunde căutărilor omului, dar Dumnezeu vine în întâmpinarea celor care îl caută cu sinceritate. Dumnezeu aşteaptă semnul nostru ca să pornească spre noi. El respectă libertatea omului din dragostea mare pe care o are faţă de om”. „Să-L căutăm pe Dumnezeu, în primul rând, în rugăciune şi să-L rugăm să intre în viaţa noastră”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Valerie i-a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească şi l-a invitat pe ierarh să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi