PS Antonie: „Este o mare bucurie să fii parte la o faptă de milostenie”

Luni, 3 februarie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Dorian Revenco, a făcut o vizită la Centrul Ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii „Târnova” din satul Târnova, raionul Donduşeni (medic-şef Vera Sprincenatu).

Clericii au adus copiilor din Centrul de la Târnova legume (roşii, castraveţi), citrice, orez, făină, pastă de tomate, dulciuri (biscuiţi, napolitane, ciocolate), scutece şi hârtie igienică.

PS Antonie a specificat că darurile au fost făcute de către PCuv. Părinte Protosinghel Claudiu Constantin Panţiru, stareţul Schitului „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” - Poieni - Târgu Ocna, care nu este la prima faptă de milostenie pentru copii din Basarabia şi de un bun creştin, cu numele de Anatolie, din Donduşeni. „Noi doar am adus aici, la d-voastră, ceea ce ne-au transmis oameni cu inimă bună şi darnică. Este o mare bucurie să fii parte la o faptă de milostenie. Este, de fapt, chemarea noastră a creştinilor să facem bine celor de lângă noi. Mulţumim Bunului Dumnezeu că ne ajută să facem şi noi parte din această lucrare frumoasă de mângâiere a celor trişti”, a spus PS Antonie.

Doamna medic-şef al Centrul Ftiziopneumologic, Vera Sprincenatu, a mulţumit pentru daruri, dorindu-le binefăcătorilor sănătate şi ajutor de la Dumnezeu pentru alte fapte la fel de bune.

Centrul Ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii „Târnova” este o instituţie (tip internat) înfiinţat în anul 1961. Capacitatea Centrului este de 200 de persoane. În Centru vin preponderent copii din familii social-vulnerabile, care au nevoie de ajutor material şi moral. Timpul tratamentului variază. Unii copii stau în Centru 3-4 luni, alţii ani de zile. În centru, la ziua de azi, se află 160 de copii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi