PS Antonie: „Spre Învierea Domnului suntem chemaţi să mergem în lumină”

În seara zilei de miercuri, 4 martie 2020, cea de-a treia zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat la biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca (preot paroh PC preot Florentin Constantin Doboşeriu), în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti ca o perioadă de pregătire pentru Slăvitului Praznic al Învierii. Vorbind despre rugăciune, PS Antonie, între altele, a spus: „În Postul Mare suntem îndemnaţi să ne rugăm mai mult. Rugăciunea este dialogul nostru cu Dumnezeu. Rugăciune ne apropie de Dumnezeu. Rugăciunea ne înalţă. Rugăciunea aduce lumină în sufletele noastre. Spre Învierea Domnului suntem chemaţi să mergem în lumină, cu alte cuvinte cu multă rugăciune”.

„Să folosim perioada Postului Mare pentru a ne ruga mai mult, pentru a ne apropia de Dumnezeu, izvorul vieţii şi a binecuvântărilor pe care le primim în viaţa noastră”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Florintin a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru binecuvântarea arhierească la început de Post, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi