PS Antonie: „Postul Mare este o perioadă de înnoire duhovnicească”

În seara zilei de marţi, 3 martie 2020, cea de-a doua zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni (preot paroh Roman Botezatu) în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Postului ca perioadă de creştere duhovnicească şi de împăcare cu Dumnezeu. PS Antonie, între altele, a spus: „Postul Mare este o perioadă de înnoire duhovnicească prin mai multă rugăciune, prin pocăinţă sinceră, prin participare la slujbele Bisericii, prin renunţare la anumite alimente, prin înmulţire faptelor bune, prin lecturi duhovniceşti. Căutând cele duhovniceşti, adunăm în sufletele noastre lumină sfântă, pregătindu-ne în acest fel de Slăvitul Praznic Învierii”. 

„Să folosim perioada Marelui Post al Sfintelor Paşti pentru a ne pregăti de Slăvitul Praznic al Învierii”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Roman a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru binecuvântarea arhierească la începutul Postului Mare, specificând că este pentru prima dată când la Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul este prezent un arhiereu, invitându-l pe episcopul de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi