PS Antonie: „Pocăinţa aduce în sufletele noastre lumina lui Dumnezeu

 

În seara zilei de joi, 5 martie 2020, cea de-a patra zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia (preot paroh Ion Codreanu), în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Postului ca perioadă de împăcare cu Dumnezeu. PS Antonie, între altele, a spus: „Perioada Postului este un timp în care suntem chemaţi să refacem legătura cu Dumnezeu. Păcatul ne îndepărtează de Dumnezeu şi de semeni. Prin pocăinţă refacem această legătură. În Sfânta Spovedanie, prin dezlegare de la părintele duhovnic, noi curăţim haina sufletului. Păcatul întinează haina sufletului, pocăinţa curăţă această haină. Pocăinţa aduce în sufletele noastre lumina lui Dumnezeu”. 

„Să folosim perioada Postului pentru a ne lumina sufletele şi a reface legătura cu Dumnezeu prin pocăinţă şi cu semenii noştri prin iertare”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Ion a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru binecuvântarea arhierească la început de Post, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi