Concursul de religie „Lăsaţi copii să vină la Mine” din cadrul Episcopiei de Bălţi

Sâmbătă, 16 februarie 2019, în incinta bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu) s-a desfăşurat, cu binecuvântare PS Antonie, Episcop de Bălţi, primul concurs de religie din cadrul primei etape a Concursului de religie pentru elevi „Lăsaţi copii să vină la Mine” din cadrul Episcopiei de Bălţi.

PS Antonie, în cuvântul său, a vorbit despre importanţa unui asemenea concurs pentru copii, despre necesitatea cunoaşterii credinţei strămoşeşti din copilărie şi a mulţumit părintelui consilier Roman Botezat pentru organizarea Concursului şi părinţilor protopopi şi preoţilor parohi pentru faptul că au pregătit copii pentru şi i-au adus la Corlăteni, menţionând că „orice investiţie spirituală în copii noştri va da roade în timp”. „Să-i învăţăm pe copii credinţa strămoşească, să-i învăţăm adevărul istoric şi de neam, să-i ajutăm să crească în adevăr şi lumină”, a îndemnat PS Antonie preoţii şi profesorii prezenţi.

La concurs au fost prezenţi 16 copii din protopopiatele Bălţi şi Făleşti. Fiecare participant la Concurs a primit din partea PS Antonie câte o diplomă de participare, un ghiozdan şi o iconiţă cu chipul Maicii Domnului. Ghiozdanele sunt complet echipate cu rechizite şcolare şi constituie un dar din partea Ministerului pentru Românilor de Pretutindeni. Elevii clasaţi pe primele trei locuri vor participa la etapa a doua a Concursului.

Concursul de religie „Lăsaţi copii să vină la Mine” este organizat de Episcopia de Bălţi şi cuprinde cele patru protopopiate ale Episcopiei. Concursul include două etape. Prima etapă se desfăşoară la nivel de protopopiate şi cea de-a doua la nivel de Episcopie.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi