Episcopia de Bălţi a donat 13 000 de lei pentru sistemul sanitar din Edineţ

Miercuri, 22 aprilie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de PC părinte Roman Botezat, Consilier cultural al Episcopiei de Bălţi, PC părinte Igor Roşca, Inspector bisericesc al Episcopiei de Bălţi şi PC părinte Dorian Revenco, a făcut o vizită la Spitalul Raional Edineţ (director Anatolie Guţu) şi la Cenrul de Sănătate Publică Edineţ (medic-şef Aliona Pistriuga).

Clericii Episcopiei de Bălţi au donat Spitalul Raional Edineţ suma de 10 000 (zece mii) lei şi au adus în dar pentru medicii şi pacienţii din Secţia de Boli Infecţioase a acestei instituţii medicale, unde sunt trataţi bolnavii testaţi pozitiv la Covid-19 - cozonaci, banane, mandarine, lămâi, mere proaspete, roşii, covrigi, napolitane, apă minerală şi sucuri.

PS Antonie i-a felicitat pe toţi cu Slăvita Înviere a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi, între altele, a menţionat: „Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei este aproape de medici şi de toţi cei care s-au infectat cu acest temut virus, care seamănă frică şi teamă în toată lumea. Venim cu mica noastră donaţie, în valoare de 10 000 de lei, către Spitalul Raional din Edineţ pentru achiziţionarea celor necesare pentru protecţia medicilor – măşti, mănuşi, dezinfectanţi şi altor articole de mare necesitate în aceste timpuri de grea încercare pentru toată lumea”. „Clericii Episcopiei de Bălţi sunt solidari cu medicii, eroi adevăraţi ai zilelor noastre, şi se roagă pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească această boală straşnică, să dăruiască sănătate celor infectaţi cu Covid-19 şi să-i ţină cu sănătate pe toţi medicii”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a mai menţionat că produsele sunt daruri ale părinţilor consilieri ai Episcopiei de Bălţi, iar banii reprezintă donaţii ale preoţilor, creştinilor şi prietenilor de peste Prut, care au dorit să fie solidari cu fraţii lor basarabeni în aceste timpuri tulburi.

Doamna Aliona Rusanovschi, vicedirector al IMSP „Spitalul Raional Edineţ” a mulţumit pentru daruri şi a menţionat că banii vor fi folosiţi pentru procurarea de sisteme cu umidificator pentru terapie cu oxigen, dorind sănătate tuturor celor care au jertfit, din puţinul lor, pentru Spitalul din Edineţ.

În aceiaşi zi, PS Antonie, împreună cu clerici însoţitori, a vizitat şi Centrul de Sănătate Publică din Edineţ, unde slujitorii Episcopiei de Bălţi au făcut o donaţie de 3 000 de lei, pentru achiziţionarea echipamentului de protecţie pentru medici. Doamna Aliona Pistriuga, şefa Centrul de Sănătate Publică, Edineţ, a mulţumit pentru dar, exprimându-şi speranţa că „solidaritatea oamenilor va învinge această boală”.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi