Societatea Femeilor Ortodoxe a Episcopiei de Bălţi a donat 16 000 de lei Spitalului de Psihiatrie din Bălţi

Joi, 30 aprilie 2020, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, un grup de clerici din cadrul Episcopiei de Bălţi împreună cu doamna preoteasă Lucia Cernei, preşedinta Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi, a făcut o vizită la IMSP Spitalul de Psihiatrie din Bălţi (director – dna Valentina Schiopu).

Doamna preoteasă Lucia Cernei a donat din partea Societăţii Femeilor Ortodoxe suma de 16 000 de lei Spitalului de Psihiatrie din Bălţi, iar clericii Episcopiei de Bălţi au adus în dar pentru pacienţii şi medicii din secţia unde sunt internaţi bolnavii de Covid-19, apă minerală, sucuri, mandarine, banane, lămâi, ceai, cafea, biscuiţi ş.a.

Doamna preoteasă Lucia Cernei, între altele, a menţionat: „Membrele Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi au răspuns îndemnului PS Antonie, Episcop de Bălţi, din data de 27 martie, pentru a fi uniţi şi solidari cu medicii, în aceste timpuri de grea încercare, şi au organizat o colectă de bani. Din puţinul fiecărei doamne am reuşit să adunăm 16 000 de lei. Aflând că şi la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi sunt bolnavi cu Covid-19 am decis să aducem aici micul nostru ajutor pentru a fi de folos în achiziţionarea celor necesare pentru tratarea celor infectaţi şi protejarea medicilor de noua infecţie. Mulţumim medicilor pentru jertfa lor şi rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne păzească pe toţi de acest virus”.

Doamna Valentina Schiopu, directorul Spitalului, a mulţumit pentru daruri, între altele, specificând: „În situaţia în care ne aflăm este de mare folos sprijinul societăţii, sprijinul Bisericii, pentru cei, care se află în prima linie în luptă cu acest virus, pentru medici. Vă mulţumim şi vă dorim sănătate tuturor”.

Doamna Lilia Ignatiuc, director adjunct, a menţionat: „Noi am mai primit donaţii, centralizat, din fondul de ajutor, însă donaţii de suflet, de încurajare, primim pentru prima dată”.

În Spitalul de Psihiatrie din Bălţi se află internaţi 44 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19.

Din grupul de clerici care au dus darurile Episcopiei de Bălţi pentru Spitalul de Psihiatrie din Bălţi au făcut parte: PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, PC părinte Florintin Doboşeriu, consilier economic al Episcopiei de Bălţi şi PC părinte Dorian Revenco.

Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi a fost constituită, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălţi, la 18 decembrie 2018 şi a fost înregistrată la I.P. „Agenţia Servicii Publice” în data de 17 ianuarie 2019. Preşedinta Societăţii este doamna preoteasă Lucia Cernei.

Societatea îşi propune să promoveze şi să valorifice virtuţile creştine în familie, şcoală şi viaţa publică şi să contribuie la implicarea activă a femeii creştine ortodoxe în colectivitatea naţională pentru o viaţă mai bună.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi