PS. Antonie: "Sfinții ne arată calea spre viața veșnică"

Marţi, 2 iunie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa, Soroca, cu ocazia sărbătorii hramului acestui sfânt locaş (preot paroh - PC părinte Florentin Constantin Doboşeriu, consilier eparhial).  

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre viaţa Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava şi activitatea părintelui Florentin.

Referindu-se la viaţa şi la virtuţile Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava şi la sfinţii Bisericii în general, Preasfinţitul Antonie, între altele, a menţionat: „Sfinţii au înţeles că viaţa trecătoare este un timp de pregătire pentru viaţa veşnică. De aceea ei s-au străduit mai întâi să placă lui Dumnezeu, izvorul vieţii veşnice, apoi oamenilor. Sfinţii, când au fost puşi în situaţia de încercare, de a alege între păgânism şi Hristos, au acceptat jertfa supremă, dar nu s-au despărţit de Hristos. Aşa a făcut şi Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. A preţuit mai mult viaţa veşnică, decât pe cea pământească. Sfântul Ioan, luminat de Duhul Sfânt, a înţeles care este scopul vieţii pe pământ – dobândirea vieţii veşnice”. „Sfinţii ne arată calea spre viaţa veşnică şi ne îndeamnă să le urmăm credinţa şi mărturisirea, pentru a fi cu Hristos, Domnul nostru”, a mai menţionat PS Antonie.  

PS Antonie a mulţumit părintelui Florentin pentru activitatea de consilier al Episcopiei de Bălţi şi pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată la Voloviţa, îndemnându-i pe cei prezenţi, puţini la număr, să sprijine ostenelile părintelui paroh. 

PS Antonie a amintit şi de regulile care trebuie respectate în legătură cu noua infecţie Covid-19.

Părintele Florentin i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Istoric: Comunitatea „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din localitatea Voloviţa, Soroca a fost înregistrată în luna mai a anului 2016. Piatra de temelie a fost sfinţită de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, în ziua de 11 octombrie 2016. În luna noiembrie 2017 s-au turnat plăcile şi s-au finisat bolţile. Comunitatea a primit un sprijin financiar substanţial din partea Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României. Prima Sfântă Liturghie a fost oficiată în ziua de 2 iunie 2018, la care a fost prezent şi PS Antonie.

 

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi