PS Antonie: „Pocăinţa deschide uşile Împărăţiei Cerurilor”

Marţi, 7 iulie 2020, ziua în care creştinii, care ţin sărbătorile pe calendarul neîndreptat (stil vechi), au cinstit Naşterea Sfântului Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

În cuvântul său rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la viaţa Sfântului Ioan şi la adevărurile propovăduite de sfânt, valabile pentru fiecare creştin. Vorbind despre îndemnul Sfântului Ioan: „Pocăiţi-vă că s-a apropiat Împărăţia Cerurilor”, PS Antonie, între altele, a menţionat: „Pocăiţi-vă, este îndemnul Sfântului Ioan. „Pocăiţi-vă că s-a apropiat Împărăţia Cerurilor”. Sfântul Ioan arată semenilor, dar ne arară şi nouă, starea în care ne putem apropia de Împărăţia Cerurilor. Pocăinţa deschide uşile Împărăţiei Cerurilor. Cu alte cuvinte doar în stare de pocăinţă de putem apropia de Împărăţia lui Dumnezeu, sau mai putem spune că pocăinţa ne apropie de Dumnezeu”. „Pocăinţa, recunoaşterea greşelilor şi hotărârea de a nu le mai repeta. Pocăinţa trebuie să aducă o schimbare a vieţii, o schimbare a modului de a gândi, a vorbi şi a făptui, schimbare care aduce lumină şi linişte în sufletele noastre”, am spus PS Antonie.

PS Antonie a felicitat cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice pe toţi creştinii care poartă numele de Ioan şi toate derivatele din acest nume.

PS Antonie, de asemenea, i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie atenţi cu sănătatea lor şi a celor din jur în contextul noii boli Covid-19, menţionând că respectarea recomandărilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică este spre binele fiecăruia.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea noii boli molipsitoare.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi