PS Antonie a slujit la Mănăstirea Bucium, Iaşi

Duminică, 12 iulie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Bucium din Arhiepiscopia Iaşilor (stareţ Arhimandrit Nicodim Petre).

Slujba a fost oficiată cu ocazia Cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa“ de la Muntele Athos, care este unul dintre darurile Mănăstirii Bucium.

Cu acest prilej din soborul de preoţi au făcut parte şi cinci slujitori de la Schitul Prodromu de la Muntele Athos.

PS Antonie, în cuvântul său, s-a referit la cinstirea Maicii Domnului în cultul Ortodox.

PS Antonie a mulţumit părintelui stareţ pentru invitaţie şi Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei pentru binecuvântarea de a sluji în binecuvântatul aşezământ monahal de la Bucium.

PS Antonie i-a dăruit părintelui stareţ o icoană cu chipul maicii Domnului şi două cărţi scoase la Editura Episcopiei de Bălţi: Primul jurnal misionar al Cuviosului Anatolie Tihai, apărut în ediţie bilingvă română-niponă, şi Sectele religioase din Joponia, autor Cuviosul Anatolie Tihai.

După o tradiţie instituită de PS Antonie de a dărui bisericilor de peste Prut, unde oficiază

Prima dată Sfânta Liturghie, o candelă, care să ardă în biserica respectivă pentru unitatea neamului românesc, ierarhul Episcopiei de Bălţi a făcut şi Mănăstirii Bucium un asemenea dar.

Părintele stareţ, Arhimandrit Nicodim Petre, i-a mulţumit PS Antonie pentru slujba oficiată şi i-a dăruit o icoană cu chipul Maicii Domnului „Prodromiţa”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată, în dimineaţa zilei de 12 iulie, între orele 1.30 şi 3.50.

 

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi