PS Antonie s-a întâlnit cu domnul Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României

În ziua de 30 iulie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a primit, la reşedinţa din Bălţi, vizita domnului Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

PS Antonie i-a vorbit domnului Codreanu despre misiunea pastoral-misionară desfăşurată de clericii Episcopiei de Bălţi, despre activităţile realizate şi despre proiectele de viitor.

PS Antonie i-a mulţumit domnului Codreanu pentru grija pe care o are pentru românii basarabeni, pentru iniţiativele legislative, care vin să sprijine românii din Basarabia şi pentru ajutorul acordat preoţilor Mitropoliei Basarabiei, când aceştia au obţinut paşapoarte de serviciu.

Domnul deputat Codreanu a menţionat că urmăreşte activitatea Episcopiei de Bălţi şi apreciază mult misiunea pe care o desfăşoară această structură eclesiastică românească în partea de nord a R. Moldova şi a subliniat că rămâne deschis pentru o colaborare fructuoasă, pentru viitorul neamului românesc, cu preoţii şi credincioşii acestei Episcopii.

PS Antonie i-a dăruit domnului deputat Codreanu un set de cărţi, printre care şi cele două cărţi editate de Editura Episcopiei de Bălţi - Primului jurnal misionar al Cuviosului Anatolie Tihai, apărut în ediţie bilingvă română-niponă, şi Sectele religioase din Joponia, autor Cuviosul Anatolie Tihai.

La întâlnire au fost prezenţi şi consilierii Episcopiei de Bălţi.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă frăţească.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi