PS Antonie: „Toată vindecarea vine de la Dumnezeu, Izvorul vieţii şi al tămăduirilor noastre”

Duminică, 9 august 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Gara Rediul Mare, comuna Grinăuţi, raionul Ocniţa (PCuv. Veniamin Gaiţ).

După Sfânta Liturghie, PS Antonie, împreună cu clericii conslujitori, a ficiat Taina Sfântului Maslu.

PS Antonie a vorbit celor prezenţi despre viaţa Sfântului Pantelimon, despre locul medicilor în lucrarea de vindecare a lui Dumnezeu, despre rolul Bisericii în tămăduirea diferitor suferinţe, despre sfinţii doctorii fără de arginţi pe care îi are Biserica, despre Taina Sfântului Maslu şi ajutorul primit de creştini prin această Taină.

Între altele, PS Antonie a menţionat: „Pierderea sănătăţii ne trezeşte la realitate. Descoperim că suntem slabi, că avem nevoie de ajutor din exterior. Şi apelăm la medici, şi-i căutăm pe cei mai renumiţi. Şi suntem dispuşi să facem şi mari cheltuieli. Toate le facem pentru a recupera sănătatea. Dar se poate întâmpla că în această stare de îngrijorare să uităm că în primul rând trebuie să apelăm la Dumnezeu, pentru că toată vindecarea vine de la Dumnezeu, Izvorul vieţii şi al tămăduirilor noastre. De la El vine tot ajutorul. Dar acest ajutor depinde de credinţa noastră, depinde de relaţia noastră cu Dumnezeu – cât de mult ne rugăm, care este starea inimii noastre (avem lumina gândurilor bune sau a uneltirilor negre), care sunt faptele noastre şi care este atitudinea noastră faţă de semenii noştri”.

PS Antonie i-a mulţumit părintelui ieromonah Veniamin pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată în parohie şi pentru lucrarea frumoasă de ridicare a noului sfânt locaş din localitate.

PS Antonie l-a felicitat pe părintele Veniamin cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice şi i-a dăruit o carte de rugăciuni.

La rândul său, părintele Veniamin i-a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină la Gara Rediul Mare şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi