PS Antonie: „Pentru noi, cei din Bălţi, Ziua Limbii Române trebuie să fie în fiecare zi”

Luni, 31 august 2020, de Ziua Limbii Române, PS Antonie, Episcop de Bălţi, împreună cu PC părinte consilier Roman Botezat, PC părinte Igor Roşca, protopop de Donduşeni şi Edineţ şi PC Preot Dorian Revenco, au depus flori la busturile personalităţilor de pe Aleea Clasicilor din oraşul Bălţi – Mihai Eminescu, Ion Creangă, Grigorie Vieru şi Mihai Volontir.

Un moment artistic dedicat Limbii Române a fost susţinut de copii de la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Donduşeni, pregătiţi de către doamna preoteasă Elena Botezat. Evenimentul a fost susţinut logistic de către AO „Asociaţia pentru Conservarea Patrimoniului Cultural” din Bălţi (preşedinte Mihai Verhoveţchi).

PS Antonie a mulţumit copiilor pentru florilegiul artistic prezentat, a felicitat asistenţa cu sărbătoarea Limbii Române şi a îndemnat pe toţi să promoveze limba română, mai ales în Bălţi, cu verticalitate şi curaj.

PS Antonie, între altele, a mai menţionat: „Cunoaşterea bine a limbii române ne ajută să creştem spiritual. Cei care se opun ca românii din acest spaţiu să-şi cunoască bine limba lor, comit o mare crimă, pentru că-i ţin pe băştinaşi într-un întuneric spiritual şi separaţi de fraţii lor de peste Prut.

Pentru noi, cei din Bălţi, Ziua Limbii Române trebuie să fie în fiecare zi. Să o promovăm, mai ales în acest spaţiu, cu mult curaj”. „Să ne străduim să o vorbim îngrijit şi să o vorbim în orice loc. Să ne străduim să-i redăm statutul de regină şi în acest oraş”, a îndemnat PS Antonie.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi