Cu ajutorul Episcopia de Bălţi cei trei copii din familia Rasenco au mers la 1 septembrie la şcoală

Luni, 31 august 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de către PC Preot Dorian Revenco, a donat celor trei copii din familia Rasenco cele necesare pentru a începe anul de învăţământ.

Despre situaţia familiei Rasenco cu patru copii minori, Episcopia de Bălţi a fost anunţată de către doamna Svetlana Pilat, profesoară la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din mun. Bălţi. Doamna profesoară, neindiferentă faţă de situaţia dificilă din familia Rasenco, a semnalat printr-o scrisoare adresată PS Antonie greutăţile cu care se confruntă această familie la început de an şcolar. Doamna Pilat anunţa că banii puţini pe care îi face tatăl copiilor le ajunge doar pentru pâine şi lapte. Vine 1 septembrie, dar cei trei copii de şcoală (cel mai mic copil are doi ani) nu au cele necesare pentru a începe anul de învăţământ (îmbrăcăminte, încălţăminte, ghiozdane cu rechizitele necesare). La toate acestea se adaugă şi faptul că de la sfârşitul lunii iunie familia Rasenco este deconectată de la energia electrică, având o datorie de 2290 de lei.

Episcopia de Bălţi nu putut rămâne indiferentă la acest apel. PS Antonie împreună cu părinţii consilieri au decis să acorde un sprijin financiar familiei Rasenco.

Cu ajutorul Episcopiei de Bălţi toţi copiii din familia Rasenco au fost pregătiţi de şcoală (îmbrăcăminte, încălţăminte, ghiozdane cu rechizitele necesare) şi s-a reuşit achitarea datoriei la curent electric, încât familia Rasenco să fie conectată la reţeaua electrică. 

Episcopia de Bălţi a donat celor trei copii din familia Rasenco şi o tabletă educaţională.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi