PS Antonie a primit în dar o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu

Marţi, 8 septembrie 2020, ziua prăznuirii Naşterii Maicii Domnului (stil nou), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor (stareţ Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă).

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului în Ortodoxie şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să cinstească pe Maica Domnului şi să înveţe şi generaţia în creştere să facă acelaşi lucru.

Preacuviosul părinte stareţ Nicodim Gheorghiţă i-a mulţumit PS Antonie pentru binecuvântare arhierească şi în semn de recunoştinţă şi dragoste frăţească, i-a dăruit PS Antonie o copie fidelă a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, care să fie aşezată în viitoarea catedrală ortodoxă românească a Episcopiei de Bălţi.

PS Antonie i-a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan pentru binecuvântarea de a sluji la Mănăstirea Hadâmbu, părintelui stareţ Nicodim Gheorghiţă pentru invitaţia de a veni, din nou, la Mănăstirea Hadâmbu şi pentru darul scump oferit Episcopiei de Bălţi. În semn de preţuire, Preasfinţia Sa i-a oferit părintelui stareţ o cruce de binecuvântare şi un exemplar de carte Sectele religioase din Japonia, autor Cuviosul Anatolie Tihai - editată de Episcopia de Bălţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Foto credit : Constantin Ciofu