Alte 15 de tablete educaţionale au ajuns la elevii din cuprinsul Episcopiei de Bălţi

Joi, 10 septembrie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, însoţit de către PC Preot Dorian Revenco, a donat, alte 15 de tablete educaţionale, elevilor din comunităţile „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, rn. Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu), „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Sloveanca, rn. Sângerei (preot paroh – Prot. Valeriu Cernei, vicar-administrativ al Episcopiei de Bălţi), biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Făleşti (preot paroh Gheorghe Eşanu, protopop de Făleşti). Fiecare preot paroh a selectat, împreună cu pedagogii din localitate, câte cinci elevi.

PS Antonie a menţionat şi de această dată că tabletele educaţionale reprezintă darul preoţilor şi credincioşilor români din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif şi sunt destinate pentru elevii din cuprinsul Episcopiei de Bălţi. În total elevii din cuprinsul Episcopiei de Bălţi vor primi o sută de tablete. Până în prezent au fost donate nouăzeci de tablete.

Părinţii parohi şi părinţii copiilor au mulţumit pentru daruri, menţionând că în noile condiţii de învăţământ tabletele vor fi de mare ajutor.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi