Episcopia de Bălţi a gratificat câştigătorii locului întâi ai concursului „Limba Română este patria mea!” cu tablete educaţionale

În ziua de sâmbătă, 19 septembrie 2020, în incinta Consulatului General din Bălţi, a avut loc decernarea premiilor câştigătorilor Concursului de poezie, proză şi eseu „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu), organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, Consulatul General al României la Bălți şi Episcopia de Bălţi.

Concursul a fost organizat în perioada 1 august – 25 august 2020 şi a constituit o ofrandă adusă limbii române, sărbătorită la 31 august, şi a inclus două categorii: elevi de şcoală generală, ciclul gimnazial şi elevi de liceu, studenţi.

La eveniment au participat domnul Petrişor Dumitrescu, consulul general al României la Bălţi şi Mihai Dinu, referent principal relaţii - Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chiişnău. Episcopia de Bălţi a fost reprezentată, cu binecuvântarea PS Antonie, de către PC protoiereu Valeriu Cernei, vicar episcopal şi PC protoiereu Roman Botezat, consilier cultural.

PC Părinte Roman Botezat a mulţumit, din partea PS Antonie, domnului Petrişor Dumitrescu, Consulul general al României la Bălţi şi domnului academician Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român la Chișinău, pentru frumoasa iniţiativă de a organiza acest Concurs şi a menţionat importanţa unor asemenea concursuri, pentru tinerii basarabeni, activitate care ajută la trezirea conştiinţei de Neam şi Ţară. Părintele Roman a mai menţionat că Episcopia de Bălţi sprijină orice iniţiativă (eveniment) care contribuie la deşteptarea naţională a locuitorilor din R. Moldova.

Episcopia de Bălţi a gratificat câştigătorii locului întâi ai Concursului „Limba Română este patria mea!” cu tablete educaţionale. Ceilalţi premianţi au primit Cărţi de Învăţătură de Credinţă Ortodoxă. Cărţile au fost oferite de către IPS Teofan, Arhiepiscopul al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi