O candelă pentru unitatea Neamului Românesc va arde şi la Oradea

Duminică, 20 septembrie 2020, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a participat, la invitaţia PS Părinte Sofronie, Episcopul Oradei, la slujba de sfinţire a Catedralei Episcopale din Oradea cu hramul Învierea Domnului.

Slujba a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de 21 de ierarhi.

Cu această ocazie Preasfinţitul Antonie a făcut un gest simbolic - a dăruit o candelă Preasfinţitului Sofronie, a cărei lumină să ardă, la Oradea, pentru unitatea Neamului Românesc. PS Sofronie a menţionat că darul Episcopului de Bălţi va fi pus în noua Catedrală din Oradea şi va arde ca o jertfă adusă Bunului Dumnezeu pentru o nouă zi a dreptăţii tuturor românilor când, prin rânduiala divină, vor vedea ţara unită. 

PS Antonie obişnuieşte să lase o candelă în bisericile de peste Prut, unde oficiază prima dată Sfânta Liturghie, care să ardă pentru reîntregirea Neamului Românesc. În mai multe biserici şi mănăstiri din ţară ard candele dăruite de Episcopul de Bălţi.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi